Bæredygtigt byggekoncept

 

Den stigende efterspørgsel på træbyggeri har skubbet på udviklingen af et nyt bæredygtigt træhuskoncept hos Palsgaard Spær. Prisme Arkitekter har i samarbejde med spær-producenten, der er landets største, udviklet en færdigdesignet boligløsning, der skal gøre det nemmere for byggeriets aktører at skifte de klimatunge materialer ud med mere træ.

Det nyudviklede råhus består af ydervægge, indervægge, etageadskillelse og tag, der leveres samlet og hurtigt kan lukkes, så det er klar til videre bearbejdning.  Det betyder, at der er tænkt hele vejen rundt og sørget for alle de vigtige komponenter, der skal til, for at boligerne overholder de krav, der stilles til eksempelvis energi og statiske forhold.

På nuværende tidspunkt består Råhus-konceptet af basisboliger i tre forskellige størrelser fra 80 til 115 kvadratmeter i et og to plan, hvoraf der kan sammensættes dobbelthuse og rækkehuse i mange udformninger. Råhuset udføres i PEFC-certificeret træ.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Prækvalifikation i Aarhus Nord

 

Prisme Arkitekter er sammen med ZÜBLIN, AART og MOE blevet prækvalificeret til et boligprojekt på Nordlandsvej i  Aarhus N, der skal udføres for Brabrand Boligforening og en privat investor.
 Projektet er på 18.000 m² bestående af almene og private boliger. I alt skal der opføres 156 lejligheder med tilhørende parkeringskælder, erhvervs og depotareal.  Byggeriet skal kombineres med Letbanens High-line der bliver en spændende udfordring i at implementere i arkitekturen. Opgaven skal udføres i totalentreprise.

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

De 3 Kvarterer – Lisbjerg

De 3 Kvarterer - Lisbjerg

I samspil med intentionerne i udviklingsplanen for Lisbjerg har Prisme Arkitekter givet et visionært bud på et bykvarter i den nye bydel, der henvender sig til byens gademiljø med varieret arkitektur i gedigne materialer.
Bebyggelsen vil signalere en grøn og miljørigtig profil med fokus på rige muligheder for udeophold i grønne fælleshaver, taghaver og de privat udenfor husene.

Dette mener vi vil være med til at skabe grobund for det gode liv i forstaden, med mere interaktion beboerne imellem og et godt naboskab til følge.

Tilbygning – Højbjerg

Annex i haven - Højbjerg

Huset fra 1946 er blevet for småt til familien, og der er med tiden opstået behov for flere adskilte opholdsrum. Der er skabt en større stue, hvor familien har mulighed for at trække sig tilbage adskilt fra køkken og spisestue.

Løsningen er en tilbygning, adskilt fra hovedhuset af en glasmellembygning, hvorfra der er adgang til en stor sydvendt træterrasse hvoraf 15m2 er overdækket.

Tilbygningen er udført med fladt tag og en facade beklædt med mørke brædder. De overdækkede facadevægge beklædes med lyse trælister, hvilket giver sammenhæng mellem terrasse og tilbygningen, samt kontrast til den mørke facade.

Desuden er et markant træk ved tilbygningen den tombak-beklædte karnap der pryder Øst-facaden, og bidrager til det indre rum med en siddeniche, samt et stort lysindfald, som videredistribueres af det slebne betongulv.

Fra det eksisterende hus er der adgang til tilbygningen fra spisestuen, hvor ydervæggen mellem de eksisterende vinduer bevares, men brystningen nedbrydes. Dette giver mulighed for at indbygge en skydedør og et glasparti i åbningen.
På denne måde har familien mulighed for at adskille tilbygningen fra det eksisterende hus mens den visuelle kontakt.forsat bevares.

I forbindelse med tilbygningen udskiftes det gamle eternittag med et nyt skiffertag.

Havebyen – Lisbjerg

Havebyen - Lisbjerg

I udkanten af Hillerød, med en storslået udsigt over det omkringliggende landskab, har Prisme Arkitekter i samarbejde med Studio Pneuma udviklet et nyt domicil for it-virksomheden D4.

Ambitionen med Modular Circle House er at inddrage naturen og udsigten i de ansattes arbejdsmiljø gennem store vinduespartier fra gulv til loft og en gennemgående træterrasse direkte ud til den omliggende natur. Derfor er bygningen er anlagt som et cirkelslag med naturen som centrum.

Huset er opbygget omkring en central ankomst med en skulpturel trappe til første sal placeret foran udsigten til landskabet. Kontormiljøet er designet helt åbent i begge plan, kun adskilt af glas. Fleksible adskillelser tilvejebringes i af lette Kvadrat gardiner og Kvadrat Soft Cell akustikloft valgt i varierende nuancer, der giver hele bygningen et lyst og luftigt udtryk.

Materialeholdningen har gennem hele processen været en bevidst brug af miljøvenlige og ”rene materialer”. Der er anvendt træ i et meget stort omfang både konstruktivt i de synlige limtræskonstruktioner, Dinesen gulvene og den udvendige beklædning. Bygningen at opført i en ekstrem høj kvalitet med en høj detaljeringsgrad, der kun har været mulig i samarbejde med en meget visionær bygherre og en løsningsorienteret entreprenør.

Fakta:

Bygherre: D4 Aps
År: 2021
Bruttoareal: 1000 m²

Kreditering:
Arkitekt:
Studio Pneuma

Udførende Arkitekt:
Prisme Arkitekter

Bygherre:
D4 ApS

Bygherre Rådgiver:
Jesper Vimpel, Link Arkitektur
Studio Pneuma

Entreprenør:
Murerfirmaet Yde Larsen

Fotograf:
Claus Troelsgaard

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Modular Circle House – Hillerød

Modular Circle House

I udkanten af Hillerød, med en storslået udsigt over det omkringliggende landskab, har Prisme Arkitekter i samarbejde med Studio Pneuma udviklet et nyt domicil for it-virksomheden D4.

Ambitionen med Modular Circle House er at inddrage naturen og udsigten i de ansattes arbejdsmiljø gennem store vinduespartier fra gulv til loft og en gennemgående træterrasse direkte ud til den omliggende natur. Derfor er bygningen er anlagt som et cirkelslag med naturen som centrum.

Huset er opbygget omkring en central ankomst med en skulpturel trappe til første sal placeret foran udsigten til landskabet. Kontormiljøet er designet helt åbent i begge plan, kun adskilt af glas. Fleksible adskillelser tilvejebringes i af lette Kvadrat gardiner og Kvadrat Soft Cell akustikloft valgt i varierende nuancer, der giver hele bygningen et lyst og luftigt udtryk.

Materialeholdningen har gennem hele processen været en bevidst brug af miljøvenlige og ”rene materialer”. Der er anvendt træ i et meget stort omfang både konstruktivt i de synlige limtræskonstruktioner, Dinesen gulvene og den udvendige beklædning. Bygningen at opført i en ekstrem høj kvalitet med en høj detaljeringsgrad, der kun har været mulig i samarbejde med en meget visionær bygherre og en løsningsorienteret entreprenør.

Fakta:

Bygherre: D4 Aps
År: 2021
Bruttoareal: 1000 m²

Kreditering:
Arkitekt:
Studio Pneuma

Udførende Arkitekt:
Prisme Arkitekter

Bygherre:
D4 ApS

Bygherre Rådgiver:
Jesper Vimpel, Link Arkitektur
Studio Pneuma

Entreprenør:
Murerfirmaet Yde Larsen

Fotograf:
Claus Troelsgaard

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Modular Circle House

Modular Circle House

I udkanten af Hillerød, med en storslået udsigt over det omkringliggende landskab, har Prisme Arkitekter i samarbejde med Studio Pneuma udviklet et nyt domicil for it-virksomheden D4. I Modular Circle House inddrages naturen og udsigten i de ansattes arbejdsmiljø gennem store vinduespartier til gulv, derfor er bygningen er anlagt som et cirkelslag med naturen som centrum.

Huset er opbygget omkring en central ankomst med en skulpturel trappe til første sal placeret foran udsigten til landskabet. Kontormiljøet er designet helt åbent i begge plan, kun adskilt af glas. Fleksible adskillelser tilvejebringes i af lette Kvadrat gardiner og Kvadrat Soft Cell akustikloft valgt i varierende nuancer, der giver hele bygningen et lyst og luftigt udtryk. Materialeholdningen har gennem hele processen været en bevidst brug af miljøvenlige og ”rene materialer”. Der er anvendt træ i et meget stort omfang både konstruktivt i de synlige limtræskonstruktioner, Dinesen gulvene og den udvendige beklædning.

Kreditering:
Arkitekt:
Studio Pneuma

Udførende Arkitekt:
Prisme Arkitekter

Bygherre:
D4 ApS

Bygherre Rådgiver:
Jesper Vimpel, Link Arkitektur
Studio Pneuma

Entreprenør:
Murerfirmaet Yde Larsen

Fotograf:
Claus Troelsgaard

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Hviidesminde Afleveret

Hviidesminde Afleveret

Speciallægeklinikken Hviidsmindes nye anneks fungerer som en udvidelse af den eksisterende speciallægeklinik i Risskov, som specialiserer sig inden for kosmetiske behandlinger. Det nye anneks består af 3 ekstra klinikker, reception, venterum samt personalefaciliteter.

Ventelokalet var oprindeligt tænkt til at skulle have store flotte billeder som udsmykning, men med 4 meters højde til loftet var det afgørende for os, at dørene også blev høje. Dørene fra Vahle med Dinesen Heart Oak planker er 3 meter høje, og skaber en naturlig udsmykning i rummet. Rummets hvide vægge er suppleret med et mosfelt som både dufter, giver rummet visuel karakter og desuden løser akustikken i venterummet. Gulvene er udført som egetræsgulve fra Dinesen og disse blev udgangspunktet for, at vi ville lave døre i samme materiale således, at der blev skabt sammenhængen mellem gulv, døre og gerigter.

Fotograf: Lars Ditlev / Vahle A/S

Fakta:
Bygherre: Speciallægeklinikken, Hviidsminde
www.kosmetiskhviidsminde.dk
Arkitekt: Prisme Arkitekter A/S
Ingeniør: Henry Berthelsen A/S
År: 2020
Bruttoareal: 130 m²

Kontaktperson:

Lars Christensen

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Bramminghus afleveret

Bramminghus afleveret

Prisme Arkitekter har arbejdet som arkitektrådgiver på Bramminghus de seneste to år, og har i denne uge afleveret alle de 51 almene boliger og et fælleshus på den tidligere Rådhusgrund i Bramming. Det har været en spændende og kreativ proces fra vi vandt Arkitektkonkurrencen til det færdige byggeri, hvor vi har haft et fantastisk godt samarbejde med Boligkontoret Danmark, Bramming Boligforening, BM Byggeindustri, MOE og de øvrige rådgivere.

Vi har været glade for samarbejdet, og resultatet er et byggeri af høj kvalitet der gør, at næsten alle boliger var forudbestilt til leje hos Bramming boligforening. De første lejer flyttede ind i oktober 2020 i rækkehusene, og de resterende lejere flytter ind her i januar 2021 umiddelbart efter aflevering af etape 2, der udgøres af etageboliger.

Vores intension med byggeriet er en re-fortolkning af det traditionelle byhus, med høje sokler markante karnapper og skorstene til ventilationsafkast, der giver bygningerne karakter.

Bebyggelsen er anlagt som en randbebyggelse der fastholder byhuset i gadebilledet, men mod gårdsiden åbner et centralt grønt uderum, med private og fælles udeophold til fælles aktiviteter samt et fælleshus.

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin