Havebyen - Lisbjerg

I udkanten af Hillerød, med en storslået udsigt over det omkringliggende landskab, har Prisme Arkitekter i samarbejde med Studio Pneuma udviklet et nyt domicil for it-virksomheden D4.

Ambitionen med Modular Circle House er at inddrage naturen og udsigten i de ansattes arbejdsmiljø gennem store vinduespartier fra gulv til loft og en gennemgående træterrasse direkte ud til den omliggende natur. Derfor er bygningen er anlagt som et cirkelslag med naturen som centrum.

Huset er opbygget omkring en central ankomst med en skulpturel trappe til første sal placeret foran udsigten til landskabet. Kontormiljøet er designet helt åbent i begge plan, kun adskilt af glas. Fleksible adskillelser tilvejebringes i af lette Kvadrat gardiner og Kvadrat Soft Cell akustikloft valgt i varierende nuancer, der giver hele bygningen et lyst og luftigt udtryk.

Materialeholdningen har gennem hele processen været en bevidst brug af miljøvenlige og ”rene materialer”. Der er anvendt træ i et meget stort omfang både konstruktivt i de synlige limtræskonstruktioner, Dinesen gulvene og den udvendige beklædning. Bygningen at opført i en ekstrem høj kvalitet med en høj detaljeringsgrad, der kun har været mulig i samarbejde med en meget visionær bygherre og en løsningsorienteret entreprenør.

Fakta:

Bygherre: D4 Aps
År: 2021
Bruttoareal: 1000 m²

Kreditering:
Arkitekt:
Studio Pneuma

Udførende Arkitekt:
Prisme Arkitekter

Bygherre:
D4 ApS

Bygherre Rådgiver:
Jesper Vimpel, Link Arkitektur
Studio Pneuma

Entreprenør:
Murerfirmaet Yde Larsen

Fotograf:
Claus Troelsgaard

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin