Instant City - Helhedsplan Gellerup

Prisme Arkitekter har sammen med Jytas a/s netop afleveret forslag til "Instant City" i Gellerup - et informations- og aktivitetscenter i forbindelse med realiseringen af helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, hvor helhedsplanen er et at de største forandringsprojekter i dansk byhistorie. Der laves nye veje, der skabes nye forbindelser og området åbnes op mod resten af byen.

De fysiske forandringer bliver synlige dag for dag og området vil i de næste år være under konstant forandring og udvikling. Som et fast anker og fyrtårn midt i denne forandring ønskes en informations-pavillon, der skal være det synlige omdrejningspunkt for områdets aktiviteter i de næste år. De mange fysiske forandringer efterlader flere tomme byrum uden en permanent funktion. Disse områder anvendes som udviklingszoner under navnet Instant City – et centralt element i forandringen af Gellerup og Toveshøj.