Hædrende omtale til Prisme Arkitekter

Prisme Arkitekter er af Kolding Kommune tildelt hædrende omtale for projektet Unit House.

Et tiltalende bud på nytænkning i alment boligbyggeri.

Sådan udtalte Kolding Kommunes prisbelønningsudvalg sig ved et arrangement på Kolding Bibliotek d. 1. oktober.

Prisme Arkitekter har været ansvarlig for tre huse i såvel Kolding som Sønderborg under konsortiet Unit House. Husene er opført efter den tyske passivhus standard til en m²-pris inkl. rådgivning på kr. 9.000,-  ekskl. moms. Domea står bag opførelsen i Kolding og Salus-bolig står bag opførelsen i Sønderborg.

Initiativtagerne bag Sunshine House-projektet er Teknoligisk Institut og Videnscenter for Industrielt Byggeri. Initiativtagerne valgte med udgangspunkt i en konkurrence i 2008 fire teams til at opføre i alt 24 rækkehuse i Kolding og Sønderborg på 110 m² i to plan baseret på passivhus-principperne.