Terrassehuset - Måløv

Terrassehuset i Måløv er et kombineret erhvervs og boligprojekt som Prisme arkitekter har udtænkt for ejeren af grunden, der i dag henligger med en tom fabriksbygning.

Forslaget tager sit udgangspunkt i Ballerup Kommunes idekatalog for Måløv bymidte 2015/2016, samt ejerens ønske om en gen­tænkning af grundens udnyttelse, der kan fremtidssikre områdets anvendelse, således at stedet bliver attraktivt for lejere af boliger og butikker.

Der etableres to dagligvarebutikker af hver ca. 1.075 m² orienteret mod Måløv Byvej. De eksisterende udenoms arealer maksimeres i udnyttelsen og tilpasses i forhold til de krav der stilles til parkerings og adgangsforhold. Over butiksniveau etableres der 30 boliger i gennemsnits størrelser af. 95 m² pr. stk. med altaner eller terrasser og et stort grønt fællestorv i midten, -etableret på butiksniveauets tag.

Byggeriet er tilrettelagt med forskellige boligtyper, indrettet som henholdsvis 2, 3 og 4-værelses lejligheder i  åbne planløsninger med store værelser og store gennemlyste køkken, alrum og stuer.