Havebyen i Odense - Falen 40

Prisme Arkitekter og Skjøde A/S har deltaget i en arkitektkonkurrence i Odense. Falen nr. 40 som har en beliggenhed nær Odense bymidte, omkranset af områdets traditionelle karrebebyggelse, Assistents Kirkegården og ikke mindst Havebyen Gerthasminde.

Gerthasminde er også kendt som Odenses engelske kvarter med sine fine haver og meget lidt trafikeret veje. Et perfekt område både ældre og børnefamilier.

Konceptet omkring havebyer har været en stor inspirationskilde og indgangsvinkel til dette forslag. Vi forsøger at binde byen og de grønne områder omkring kirken og på kirkegården sammen, med artsrige haver og høj biodiversitet, bebyggelsens grønne fællesområder og haver skal skabe lyst til kontakt og fællesskab mellem mennesker fra området.

Forslaget tager udgangspunkt i, at der etableres 27 boliger fordelt i tre punkthuse af i alt ca. 2660m2 bruttoboligareal i 2,5 etageplan.
En tredjedel af boligerne anlægges i terræn niveau som et plans boliger. De øvrige boliger der udgør to tredjedele af bebyggelsen, udføres med to indvendige etageplan forbundet af en indvendig trappe. Adgangen til boligerne sker fra en fælles inde liggende trappe med entre fra indgangspartiet.