Snåstrup Vestergård – Harlev

Snåstrup Vestergård i Harlev

I forbindelse med et eksisterende beskæftigelses- og aktivitetscenter for voksne udviklingshæmmede har Prisme arkitekter tegnet nybyggeriet Snåstrup Vestergård.

Byggeriet, der indeholder 8 moderne boenheder, er opført sammen med en eksisterende 3 længet gård, der har været en vigtig parameter i udformningen af byggeriet, der er forsøgt tilpasset typen ”den klassiske gård”. Hver boenhed har eget toilet, bad og te-køkken, og er tilknyttet fælles- rum og faciliteter.

Fakta:

Bygherre.: Aarhus Kommune
Arkitekt.: Prisme Arkitekter A/S
År.: 2015
Bruttoareal.: ikke oplyst
Anlægssum.: ikke oplyst

Kontaktperson:

Lars Christensen
lc@prisme.dk

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Kronprinsensgade i Odense C

Prisme Arkitekter har udarbejdet et projekt til en ny bebyggelse i Odense midtby. Grunden har en fantastisk placering ned mod Odense Å, som løber gennem H.C. Andersens eventyrhave og i den sydvestlige del af matriklen ligger Dronningens asyl. Mod nord ligger Albanigade med den meget karakteristiske Frimurerloge overfor. På matriklen er der store grønne arealer ned mod å bredden og små stisystemer som fører en videre igennem Odense midtby og giver brugeren mulighed for at bo i midten af Odense og stadig have natur og grønne områder.

Forslaget tager udgangspunkt i Odense Kommunes udbuds og idekatalog for opgaven, samt ønsket om en gentænkning af “storvillaen” i en bygningstypologi, der kan indpasses i områdets traditionelle arkitektur således, at kvarteret bliver attraktivt for kommende og nuværende beboere. Det er således forslagets intension at binde området eksisterende villakvarter sammen med den øvrige gamle og nye by i sammenhæng med den kommende letbane. Dette gøres i en åben punkthusstruktur der giver kig til de grønne områder omkring Odense Å.

Bygningerne opføres så de fremstår som eksklusive murede punkthuse i en skala, der passer til de eksisterende storvillaer der er typiske for Kronprinsensgades bygninger beliggende ud mod Odense Å.
Punkthusene hæves fra terræn med høje sokler der optager terrænforskellene og muliggør etablering af en lejlighed i parterreetagen. Fodaftryk minimeres i parken for at skabe liv mellem villaerne.

Lejlighederne samles omkring fælles trappeopgange og elevator således, at der på ni. 1 og niv. 2 bliver adgang til to lejligheder pr. etage, mens penthouse lejligheden får trappe og elevatoradgang direkte til boligen. Private udeophold til boligerne etableres som altaner eller tagterrasser, mens fælles udeopholdsarealer etableres på det store grønne fællesareal beliggende ned mod Odense Å.